Au debutat conferinţele preoțești din anul 2019 în Arhiepiscopia Iașilor. Prima întâlnire, la Săveni

Arhiepiscopia Iașilor Martie 19, 2019

Conferința a avut loc la Parohia „Sfântul Gheoghe” din localitatea Săveni, județul Botoşani, comunitatea fiind păstorită de părintele protopop Constantin Macuc.

Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite de către Părintele Mitropolit, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala preoțească „Amvonul” a protoieriei, dirijată de pr. Zugravu Teodor.

În cuvântul de învățătură de la sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a vorbit despre provocările la care este supus astăzi satul românesc, cuvânt ce a dorit să fie un preambul la tema conferinței ce a urmat. Conferința semestrială de primăvară a fost moderată de părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei. În cadru acesteia, părintele Călin Mardar de la Parohia Timuş a prezentat referatul cu tema „Biserica - centrul vieţii spirituale a satului românesc”. După prezentarea temei, Părintele Mitropolit a moderat cea de-a doua parte a conferinţei, intitulată „În dialog cu arhiereul nostru”, în care a răspuns la întrebările preoţilor, a făcut câteva anunțuri administrative și de interes pastoral, dar a acordat și câteva audiențe preoților prezenți, nu înainte de a adresa un îndemn la intensificare rugăciunii şi a slujirii în parohii în perioada Postului Sfintelor Paşti. (Pr. Călin Mardar, secretar Protopopiatul Săveni)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri